HTML

Tabulátor

A téma itt a tablet, másként táblagép netán médiatablet mint új – forradalmi és mágikus – termékkör. Alapvetésünk pedig: a táblagép nem PC, hanem valami más, valami poszt-PC valami. Az, hogy mi, menet közben fog kiderülni. Egyébként a blog sem PC, mert az borzasztóan unalmas.

Utolsó kommentek

Címkék

10.1 (2) 8 (1) 8.9 (1) 9 (1) a500 (1) acer (1) android (2) app (1) apple (5) asus (1) barnes & noble (1) blackberry (2) eee (1) e book (1) e könyv (1) forgalmazas (1) galaxy (3) galaxy tab (1) google (1) iconia (1) ipad (3) ipad 2 (3) japán (1) launch (1) lg (1) microsoft (1) motorola (1) nemzetközi (1) newsday (1) nook (1) nook color (1) ntt (1) optimus pad (1) pad (1) papírkönyv (1) playbook (2) rim (2) samsung (4) szabadalom (1) szivacs (1) tab (4) tablet (1) touchwiz (1) transformer (1) ux (1) vodafone (1) w500 (1) Címkefelhő

2011.03.23. 20:07 Tabula Rasa

A Microsoft fúrja az Androidot

Címkék: microsoft google motorola szabadalom android barnes & noble nook nook color

Nem mai hír, de nem tanulság nélküli. A Microsoftnak érthetően nem tetszik az Android lendületes térnyerése az okostelefonok és újabban a tabletek piacán. Ez két olyan szegmens, ahova Redmond egyelőre csak próbál betörni, ahol sereghajtó csupán – és hát nem ehhez vannak szokva. 

A klasszikus forgatókönyv szerint a technológiai vállalatok ilyenkor szokták előkapni a szabadalomkártyát. Ilyen dimenziókban szabadalmakból van egy rakat, a Microsoftnak egy nagyobb rakat, így ha van indok, ez az eszköz mindig rendelkezésre áll.

 

Az érdekesség az, hogy Ballmerék nem közvetlenül a Google-t támadják, hanem annak partnerein tesztelik a szabadalmi fegyver potenciálját. A Motorolát perelték be elsőként, tavaly októberben, kilenc, okostelefonokban – konkrétan a Droid 2 neve merült fel – alkalmazott technológia jogosulatlan felhasználása miatt, a héten pedig a Barnes & Noble került sorra, a Nook és a Nook color miatt.

 

A két ügyben összesen 25 szabadalmat citál a Microsoft. Ilyeneket: megjegyzések hozzáfűzése szövegekhez úgy, hogy közben az eredeti dokumentum tartalma nem változik; szövegek egyszerű kijelölése és a kijelölés módosítása; weboldalak tartalmának megjelenítése az előtt, hogy a háttér letöltődne; az alkalmazások által megjelenített információk közötti navigálás különálló vezérlőablakon, lapok segítségével. Akit érdekel angol eredetiben, az katt ide.

 

A Barnes & Noble mellett a Nook gyártóit, a Foxconnt és az Inventecet is pereli a cég. Azt írják, azért kellett bírósághoz (meg az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához) fordulniuk, mert e vállalatok nem éltek a technológiák licencelésének felkínált lehetőségével. Pedig a Microsoft kifejezetten az Andoidot érintő szabadalmi portfóliójához dedikált licencprogramot hozott létre, és például a HTC meg az Amazon.com be is vásároltak.

 

A cég a jogi akciókkal ügyesen teremt bizonytalanságot az Android körül. Vajon mi lesz ebből?

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tabulator.blog.hu/api/trackback/id/tr52766057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://www.texmetals.com 2017.10.08. 14:22:36

Támogasd a Nyugati Fényt - Legyen egy valódi ellenzéki újságod! - Nyugati Fény

Trackback: Texas precious metals 2017.10.07. 19:17:50

code reader for cat 3406e - Medical assistant legal and ethical issues

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása