HTML

Tabulátor

A téma itt a tablet, másként táblagép netán médiatablet mint új – forradalmi és mágikus – termékkör. Alapvetésünk pedig: a táblagép nem PC, hanem valami más, valami poszt-PC valami. Az, hogy mi, menet közben fog kiderülni. Egyébként a blog sem PC, mert az borzasztóan unalmas.

Utolsó kommentek

Címkék

10.1 (2) 8 (1) 8.9 (1) 9 (1) a500 (1) acer (1) android (2) app (1) apple (5) asus (1) barnes & noble (1) blackberry (2) eee (1) e book (1) e könyv (1) forgalmazas (1) galaxy (3) galaxy tab (1) google (1) iconia (1) ipad (3) ipad 2 (3) japán (1) launch (1) lg (1) microsoft (1) motorola (1) nemzetközi (1) newsday (1) nook (1) nook color (1) ntt (1) optimus pad (1) pad (1) papírkönyv (1) playbook (2) rim (2) samsung (4) szabadalom (1) szivacs (1) tab (4) tablet (1) touchwiz (1) transformer (1) ux (1) vodafone (1) w500 (1) Címkefelhő

2011.03.25. 13:43 Tabula Rasa

Az iPad 2 trükkről még egyszer

Címkék: apple launch ipad 2

Olvasom az Apple blogon, hogy az egyik nagy hazai forgalmazó, az XMS cirka 120 darab gépet kapott a launch day-re, a tizedét annak, amit szeretett volna. Több jel mutat arra, hogy a nemzetközi helyzet (mely ugye per definitionem fokozódik) sem rózsásabb, például az, hogy az online store-ban a ma hajnalban látható 2-3 hét szállítási időből mostanra 3-4 hét lett. Csak a rend kedvéért: ez a mutató nem azt jelzi, hogy mennyi idő alatt kapja meg a vásárló a gépet a rendelés leadását követően, hanem azt, hogy mennyi idő múlva érkezik készlet. Onnantól játszik a 3-8 munkanapra saccolt kiszállítási idő, tehát annak, aki ma Nyugat-Európában iPad 2-t vesz az internetes Apple Store-ban, minimum 4-5 hetet kell várnia ahhoz, hogy a drágaszágát kézbe vehesse.

A hivatalos online értékesítés tehát jelenleg szimpla blöff, nincsenek mögötte készletek.

 

Üröm az ürömben, hogy hajnalban, a forgalmazás megkezdésekor a nyugati Apple Store-ok a durva – de azért azt nem mondhatja senki, hogy nem várt – terhelés alatt megadták magukat: a termék kiválasztása még működött, de a check out már nem, fizetésnél a rendszer hibaüzenettel elszállt. A Twitteren anyáztak is sokan emiatt rendesen.

 

Viszont a tanulság megint az, hogy az Apple valamit baromi jól csinál. Effektíve nem létező készletekre behazudtak egy váratlanul korai termékbevezetést, noha reálisan azt nagyjából egy hónappal később lehetett volna kivitelezni. Ezzel a huszárvágással csúnyán alátettek a konkurenciának, melynek fürgébb képviselői a legjobb esetben is csak a második negyedévben tudnak piacra lépni a saját tabletjeikkel (ha az USA-ban már kapható Motorola Xoomot nem számítjuk, és ne számítsuk). Igaz, hogy az iPad 2 sem lesz a vásárlók kezében hamarabb, de mire erre rájönnek, már rég megrendelték...

 

Szóval kicsit ki lett cseszve itt a vevőkkel, az ügyfelekkel egy stratégiai cél érdekében: át lettek verve. Ez viszont azon nem változtat, hogy a horgot már bekapták.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tabulator.blog.hu/api/trackback/id/tr172770780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tökmindegy77 2011.03.25. 14:20:09

Azért a "behazudás" és a launch között Japán odébbcsúszott pár centivel, ami nem segíti a gyártást. Inkább örüljünk, hogy nem halasztották el az egészet, és akinek fontos az már most hozzá tud jutni.

Tabula Rasa 2011.03.25. 14:46:40

ok, de a japánt ért csapás hatásai nem azonnal jelentkeznek (ha jelentkeznek), hanem több hetes csúszással. azt mondják, a foxconn 2-3 hétre elegendő alkatrész-készlettel rendelkezett akkor, ergo a gyártás nem áll le egyik napról a másikra.

egyszerűen túlvállalták ezt.

2012.03.28. 19:45:19

Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után 25, illetve 50 dollárt kereshetsz. Ezen felül havonta rendszeresen megkapod a jutalékokat is. Ha sikeres vagy akár több ezer dollárt is kereshetsz vele. A legjobb az egészben, hogy ezt rendszeresen , mint passzív jövedelmet megkapod. Részletek, illetve belépés a következő honlapon:
FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása